Dansk  |  English
Firmalogo

Korrekturlæsning

Jeg kan tilbyde korrekturlæsning af dansk tekst med normal kommatering. Send teksten til mig, og få et uforpligtende tilbud.

Med normal kommatering forstår jeg, at den frihed til at udelade startkommaet før ledsætninger, som Dansk Sprognævn forsøger at pådutte os, ikke følges. Hvis startkommaerne mangler, kommer teksten for mange til at fremstå som noget makværk, så hvis din tekst skal kunne læses uden at irritere folk med evner udi retskrivning, så gælder det virkelig om at benytte traditionel kommatering. Det er i øvrigt tvivlsomt, om kommavalgfriheden overlever i længden. Dansk Sprognævns berygtede enhedskomma holdt jo kun i otte år, og der er ingen grund til at tro, at kommavalgfriheden ikke også skulle blive en dundrende fiasko. I hvert fald er det i dag de færreste tekster, der benytter sig af den. Og heldigvis for det. Udeladelsen af startkommaet svarer for mig til at udelade alle startparenteser, så kun slutparenteserne bruges. Det holder ikke. Det er ulogisk.

Jeg tilbyder med andre ord ikke korrekturlæsning af tekster, hvor der ikke skal være startkommaer før ledsætninger. Det tillader min kvalitetssans mig ikke, for tekster må ikke irritere.

Priser

Prisintervallet ligger på 3-25 øre pr. ord ekskl. moms. Det er jo meget upræcist, men prisen fastsættes efter den enkelte opgave. Faktorer som tekstens længde, sværhedsgrad og mængden af fejl spiller ind. Det tager noget tid at komme ind i en tekst, og da administration og kommunikation i forbindelse med korrekturlæsningen tager nogenlunde lige lang tid for en tekst, uanset længden, er en kort tekst dyrere at behandle pr. ord end en lang. Ordprisen for en bog med få fejl vil typisk være lav, mens den er høj for en kort tekst med mange fejl, hvor sætningerne nærmest skal rekonstrueres.

Vi kan også aftale, at jeg arbejder på timeløn. Prisen er da 310,- pr. time ekskl. moms.

 
Senest opdateret: 4-03-2022 0:22